Sale and Lease Back

De vastgoed markt is continu in beweging. Vroeger gaf het bezit van een eigen bedrijfspand rust en comfort. Het zorgt echter ook voor een kapitaalbeslag binnen de onderneming waardoor bedrijven minder hard kunnen groeien dan ze zouden willen.

Daarnaast is de financierbaarheid van zakelijk vastgoed aan het veranderen.

Om bovenstaande problematiek een helpende hand te bieden biedt MoneyBriQ maatwerk sale and leaseback mogelijkheden aan.

Hiermee kunt u als pandeigenaar uw geïnvesteerd vermogen weer liquide maken en investeren in uw onderneming. De investeerders biedt u een aantrekkelijk rendement.

Na het aflopen van de overeengekomen huurtermijn krijgt u de mogelijkheid om het vastgoed terug te kopen of nogmaals voor een periode door te huren. Deze keuze is geheel aan u.

Ondernemer

Waarom is Sale and Lease Back voor u als ondernemer interessant?

Z

Meer liquiditeit

Heeft u te weinig liquiditeit in uw onderneming maar wel overwaarde in uw bedrijfspand?

Door uw bedrijfspand te verkopen kunt u uw geïnvesteerd vermogen vrijspelen. Dit levert direct meer liquiditeit op waarmee u nieuwe investeringen kunt doen. Dit stimuleert groei en daarmee stijgt indirect de waarde van uw onderneming.

Te weinig eigen geld

Indien u als ondernemer een nieuw bedrijfspand op het oog heeft komt er veel op u af. In veel gevallen moet u over een behoorlijke som eigen middelen beschikken om een passende en aanvullende financiering rond te krijgen. U kunt er ook voor kiezen om het pand te kopen maar direct door te verkopen aan een belegger om het vervolgens terug te huren. Dit biedt u de mogelijkheid om uw bedrijf wel verder uit te bouwen op de gewenste locatie en pas te kopen zodra u daarvoor de benodigde financiële middelen tot uw beschikking heeft.

Bedrijfsoverdracht

Bij bedrijfsoverdrachten waarbij het vastgoed meeverkocht moet worden kan de overnamesom behoorlijk oplopen.

Indien de potentiële koper onvoldoende financiële middelen bij elkaar kan brengen is een sale and lease back een welkome aanvulling. Dit houdt de overname financiering dragelijk en u krijgt als potentiële nieuwe eigenaar van de onderneming de tijd om het vastgoed terug te kopen zodra het u uitkomt.

Op zoek naar vastgoedfinanciering?

Neem vrijblijvend contact met ons op.