FAQ’s

Wat voor type vastgoed financieren jullie?

MONEYBRIQ regelt financieringen voor (verhuurde) woningen, winkelpanden, horecapanden, kantoorpanden, bedrijfspanden etc. Maar ook de professionele vastgoed ondernemer met transformatie- en nieuwbouwplannen is bij ons op het juiste adres. Eigenlijk bent u altijd welkom!

Hoeveel kan ik lenen op mijn vastgoed?

Dat ligt aan het type vastgoed, maar ook uw specifieke situatie. Zodra u ons meer vertelt hierover kunnen wij vrij snel een indicatie geven over hoeveel u kunt lenen. Vertel het ons!

Hoeveel bedraagt de eigen inbreng?
Dit ligt aan uw specifieke situatie en uw financieringsdoel. Denk gemakshalve aan 20% – 30% van de waarde uw vastgoed of aankoop. In sommige gevallen is een financiering van 90% (en dus 10% eigen inbreng) haalbaar. Wilt u direct weten wat in uw situatie haalbaar is neem dan direct contact met ons op!
Hoeveel rente ga ik betalen op mijn financiering?
Ook dit is geheel afhankelijk van uw situatie waaronder o.a. de hoogte van de financiering, de LTV (loan to value) oftewel de hoogte van de schuld marktwaarde verhouding en de rentevast periode. Wilt u direct weten wat in uw situatie haalbaar is neem dan direct contact met ons op!
Welke rentevast periode is het beste voor mijn situatie?
De huidige marktontwikkelingen zorgen voor veel onzekerheid. Een lange rentevast periode zorgt zekerheid m.b.t de rentevergoeding die u moet betalen maar bindt u ook voor langere tijd aan een financiering. Natuurlijk kunt u altijd extra aflossen omdat u hiervoor liquiditeit beschikbaar heeft of omdat u uw vastgoed verkoopt. Afhankelijk van de gekozen financiers bent u dan vaak wel een vergoedingsrente verschuldigd.
Moet ik een taxatie laten opstellen en zo ja door wie?
Elke financier heeft hiervoor zijn eigen financieringsbeleid. In de meeste gevallen is een taxatie vereist. Wij zullen hierin altijd adviseren en hebben diverse partijen in ons netwerk die dit voor u kunnen uitvoeren.
Hoelang duurt een financieringsproces?
Dit is afhankelijk van uw situatie en de beschikbaarheid van alle benodigde gegevens. Zodra alle gegevens zijn aangeleverd en akkoord zijn bevonden kan het dossier krediet inhoudelijk beoordeeld worden. Het dit proces tot aan het ontvangen van een kredietofferte duurt doorgaan 5 – 10 werkdagen.
Sale and lease back wat houdt dat precies in?
Bij sale and leasback van vastgoed verkoopt u uw zakelijk vastgoed aan een investeerder en gaat het vervolgens voor een periode van 5 – 10 of zelfs 15 jaar terug huren. Hiermee kunt u als ondernemer geïnvesteerd vermogen in uw bedrijfspand weer liquide maken welke u vervolgens kan gebruiken voor nieuwe investeringen bijvoorbeeld. Daarnaast biedt u een investeerder hiermee een solide investering en rendement op zijn vermogen.

Op zoek naar vastgoedfinanciering?

Neem vrijblijvend contact met ons op.